Vlietstad Radio DJ's
24/7 Non-stop - Your life's music!
Brian Lake
Elke zondag 'de Pats Boem Show' tussen 12 en 1
Mijn radiopassie is begonnen in de jaren 70. In het begin met het luisteren naar Radio Veronica en Radio Noordzee. Mijn echte liefde voor de radio begon echter in 1973 toen ik Radio Mi Amigo ontdekte. Dit radiostation bracht echt sfeer in de huiskamer met gezellige radio vanaf de Noordzee. Vele jaren heb ik ontzettend veel naar Radio Mi Amigo geluisterd. Het radiostation wat meer dan 1 miljoen luisteraars had.

Mijn frustratie en boosheid was echter groot toen de overheid het onmogelijk maakte om te blijven uitzenden vanaf de Noordzee. Mijn radiovriend Mi Amigo werd mij afgenomen. Ik ontdekte rond 1979 de landpiraten die uitzonden op de FM band. Mede door het verdwijnen van de zeezenders en het slechte aanbod vanuit Hilversum, waren deze landpiraten zeer populair. Ik luisterde naar de Haagse zenders als Telstar, Hofstad, Centraal en Radio Stad Den Haag. Maar ook in Voorschoten, mijn woonplaats, opereerde een FM zender onder de naar Radio Orion.

Op dat moment had ik een zendertje gekregen van mijn overbuurman die ook af en toe uitzond op de FM band. Toen ik zelf met dat zendertje begon was ik compleet enthousiast geraakt. Ik kon nu echt zelf piraat spelen en muziek uitzenden. Al snel liep het uit de hand en zat ik uren per dag uit te zenden en zat ik te knutselen met zenders, antennes, voedingen, mengpanelen, enz. enz.

In 1983 had ik een ambitieus plan om een echte muziekzender op te zetten in Voorschoten. Ik zocht de samenwerking met Radio Orion baas Willem de Vries en nog wat andere muziek piraten uit Voorschoten. Al snel waren de plannen concreet uitgewerkt en stond ons niks meer in de weg te starten met deze muziek zender. We bedachten de naam Vlietstad radio en al snel was de zender in de lucht. Ik maakte al eerder wat gepresenteerde programma´s met mijn eigen zender en kon nu op Vlietstad radio echte radio gaan maken. Mijn radio passie was dus nu echt compleet. Vele jaren heeft Vlietstad radio uitgezonden, waarbij ik enorm veel radio programma´s heb gemaakt. Niet alleen gepresenteerd, maar ook live uitzendingen gemaakt en nonstop muziek banden in elkaar gezet. Net zoals vele andere piraten werden we genoodzaakt te stoppen na vele invallen door RCD en Politie. In 1987 viel het doek voor Vlietstad en was tevens voor mij het einde als programmamaker.

Mijn studio stond nog enkele jaren werkeloos in de kamer, waarop in begin jaren 90 alles verkocht. Ook al mijn platen gingen de verkoop in.

Pas in 2016 kwam het radio maken weer terug in mijn leven. Het was Hein de Ruijter die Vlietstad radio nieuw leven inblies met een stream op internet. Samen met Hein bouwde we Vlietstad radio verder uit tot wat het nu is geworden. En volwaardig radiostation dat 24 uur per dag in de lucht is en op zondag vrijwel de hele dag gepresenteerde programma´s heeft. Ik, Ab en Willem, de oorspronkelijke oprichters van Vlietstad, zijn dus weer actief op-en voor Vlietstad radio. Als team, samen met Hein, voelen weer de radio passie uit de jaren 80.

Sinds november 2018 maak ik weer elke week een uur een radio show. Het cirkeltje radio passie is weer rond!
Willem de Vries
Elke 1e en 3e zondag van de maand 'de Vries op zondag' tussen 6 en 7
Eind jaren 70 was ik werkzaam bij de lokale AH vestiging in Voorschoten. Destijds werkten daar een aantal collega’s die hun eerste schreden op de FM band al hadden gemaakt. In de avond zat ik vaak aan de radio gekluisterd om de piratenzenders te beluisteren. Het enthousisme bleef groeien en natuurlijk wilde ik zelf ook een zender. Die kwam er ook toen een collega deze voor me bouwde. In het begin maakte ik alleen maar verbindingen met andere zenders maar al snel werd via het mengpaneel ook muziek uitgezonden. Eerst met een cassettedeck maar later ook met platenspelers. Begin jaren 80 werden ook de 27MC bakkies vrijgegeven en met een aantal jongens van de 27MC werd het idee gelanceerd om een muziekzender op FM te starten. Het hele weekend werd uitgezonden onder naam Radio Orion en als DJ naam gebruikte ik “Willem de Vries”. Het avontuur eindigde echter snel door een inval van de RCD. Helaas was ik zelf op dat moment aanwezig in de studio dus een half jaartje later kam het bezoek aan de rechtbank. Het liep af met een geldboete en voorwaardelijke gevangenisstraf. Na een tijdje radiostilte werd ik in 1983 benaderd door Brian Lake die een nieuw station wilde starten. Dat werd Vlietstad Radio. Het waren mooie jaren en ook Ab van Amstel sloot aan als programmamaker. Er werd geinvesteerd in een prachtig jinglepakket wat nog steeds dienst doet bij de huidige Vlietstad programmering via internet. In 1987 eindigde voorlopig het Vlietstad piraten avontuur.

Na de piratentijd kwamen de lokale omroepen in opkomst. Ik werd gevraagd om programma’s te maken voor Radio Leiderdorp. Daar deed ik eerst heel veel non-stop maar na een demo kon ik ook een gepresenteerd uur maken. De naam van het programma werd “De Vries In Het Weekend”. Later verhuisde het programma naar UnityFM maar na verloop van tijd ontstond er wat onenigheid over het format. Ik had er genoeg van want ik mocht geen eigen muziekkeuzes meer draaien. De lol was er toen af. Gelukkig kwam ik jaren later Brian Lake weer tegen die me vol enthousiasme vertelde dat er weer Vlietstad muziek te beluisteren was via internetradio. Al snel kwam het idee om voor de lol weer wat gepresenteerde programma’s te maken. En zo kwam “De Vries In Het Weekend” terecht in de huidige programmering op de zondag. En ik vind het weer helemaal te gek, net als vroeger !!!!
Ab van Amstel
Elke 2e en 4e zondag van de maand 'de Ab van Amstel Show' tussen 6 en 7
Ferry van Loon
Elke zondag 'De Parachtige 80' tussen 2 en 4
René van den Abeelen
Elke zondag 'Muziektherapie' tussen 11 en 12
Geboren en opgegroeid in Den Haag presenteerde ik op 2 februari 1972 mijn eerste programma.

Een paar maanden na de start van de piraat Hofstad Radio in 1980 raakte ik betrokken bij de voorbereidingen van het Hofblad en intussen gaf ik de Hofstad Nieuwsbrief vorm en schreef ik 'm vol. Van het Hofblad werd ik hoofdredacteur en ik was de huisfotograaf. Toen Hofstad gelegaliseerd werd, zat ik in het bestuur en presenteerde ik onder meer wekelijks het mediaprogramma Oren Als Schoteltjes terwijl ik ook de heropgerichte Nieuwsbrief verzorgde.

In 1991 ging ik aan de slag bij de lokale omroep Lokatel; als nieuwsredacteur/lezer en presentator van nieuwsprogramma’s en mijn wekelijkse Memories en Late Night.

In maart 1992 werd radio mijn werk: ik ging naar Radio Amsterdam waar ik programma’s presenteerde, nieuws schreef & voorlas en de playlists genereerde. Na enkele maanden werd ik uitgenodigd om bij Radio Noordzee Nationaal te komen; Nederlands eerste officiële commerciële radiostation. Ik zat daar vanaf de eerste dag en was één van de eerste vier presentatoren. Over mijn ervaringen heb een boek gepubliceerd. Vervolgens heb ik een jaar bij Arrow Classic Rock de redactie van Luc van Rooij's wekelijkse Rolling Stones Special gedaan en de redactie en presentatie van de wekelijkse Classic Album Special.

Aansluitend ben ik een paar jaar als freelancer achter de microfoon gekropen en was ik wekelijks te horen op Omroep Flevoland, Radio Gelderland en Business Nieuws Radio terwijl ik op de zaterdagochtenden bij Radio 192 Ook Goeiemorgen samenstelde en presenteerde. Elke week voor vier stations aan de slag…: ideaal!

In vast dienstverband heb ik daarna elf jaar lang ’s ochtends en tussen de middag het nieuwsprogramma bij Omroep Flevoland gepresenteerd, al snel volledig selfsupport. Verder was ik daar voice over bij verschillende televisie programma’s en van items op de website.

Sinds 2014 maak ik in mijn huisstudio het programma Muziektherapie met altijd Popnieuws en Kwart Vóór; De Fab Four en verschillende wisselende rubriekjes.

Naast ‘radio’ maak ik miniaturen van legendarische zeezenders en andere beeldjes, schrijf ik verhalen, waarvan een aantal zijn gebundeld in mijn boek over onze katten en heb ik de biografie van gitarist Jan de Hont geschreven.
Hans van Houten
Elke zondag 'Alle 13 Goed' tussen 10 en 11
Popmuziek is de sountrack van mijn leven: Earth, Wind and Fire, Kim Wilde, Luv, ABBA, Kate Bush, Madness. Het klonk uit de transistorradio en ik wilde bij die wereld horen. Het waren de jaren ’80, je bent jong en je wilt wat. Wij waren heer en meester van de ether. Radio Centraal, Stad Den Haag, Hofstad Radio. Wat klonken we goed op de FM! Ik was dj, piraat en zou dat altijd blijven. Het bracht me meisjes, spanning, avontuur, vrienden, eindeloze nachten. Maar in 1989 was het sprookje alweer voorbij. Het serieuze leven begon en ik stond als journalist op de eerste rij bij branden, Prinsjesdag, kabinetscrises, de opkomst van Fortuyn, ontruimingen. Dj Hans van Houten raakte langzamerhand verloren in de mist van de tijd.

Na een winterslaap van 30 jaar kuste radio-icoon Rob Candy mij in 2015 wakker. Hij vroeg of ik weer programma’s wilde maken, ditmaal voor internetradio. Rick Astley was toen net aan een comeback bezig. En ik dacht ‘hee, zo ken het ook’. Ik knutselde op de keukentafel een studio in elkaar met apparatuur die ik in de jaren ’80 ook gebruikte. Het werd vanaf het begin ‘going back to my roots’ en ‘the second time around’. Nu presenteer ik wekelijks Alle 13 Goed!, met daarin gouwe ouwen, releases uit de UK, medianieuws, danceclassics, ‘wat leerden we deze week’ en ‘Six for the sixties’. Ach, het klinkt niet zo flitsend, geheid en dynamisch als in de glorietijd. Maar ik ben dan ook niet meer die twintiger van toen. Platen en cd’s houden me geestelijk jong. En ik hoop deze fitness voor de ziel bij jou over te brengen. ‘Music is my first love and it will be my last’.
Ronald van de Vlught
Elke zondag 'SoulTrain' tussen 7 en 8
DJ de Ruiter
Elke zondag 'De Connectie' tussen 4 en 6
Nico van der Linden
Elke zondag 'De Gouwe Ouwe Club' tussen 1 en 2
Nico is zijn radio carrière begonnen in 1980. Net zoals veel andere DJ's was dat bij de bekende piratenstations die uitzonden op de FM in de jaren 80. Hij draaide oa bij Starlight 94.8 FM. Vanaf 1984 maakte Nico wat uren bij Lokale Omroep Radio Ronde Venen (Midpoint FM) en Rick FM. In de periode 2002-2003 zat hij bij Radio 192 (Hilversum) en vanaf 2005 tot nu bij Holland FM op Gran Canaria. Verder door de jaren heen op verschillende internet stations waaronder Radio Mi Amigo 192, Radio Monique 963, Radio Northsea International (Engeland) en in Amsterdam bij Radio Atlantis. En op dit moment ook op Vlietstad Radio met zijn programma 'De Goude Ouwe Club'.